Meditatietraining-Vrede-Utrecht

Vrede in Stilte

Level 1

Mindful Self Compassion

Level 1

MeditatietrainingEN-Utrecht

Wie ben ik?

Level 2

Vriendelijkheid-Meditatie-Utrecht

Diepe Vriendelijkheid

Level 2

Level 1 versus level 2 trainingen

Aandacht (mindfulness), concentratie en inzicht verdiepen met tijd en oefening. En zo is het ook met vriendelijkheid, compassie en bewustzijn, vandaar dat we levels hebben aangebracht in de trainingen. Geen van onze trainingen hebben ingangseisen, en als het je past ben je welkom om bij een level 2 training te beginnen. We maken een onderscheid in level 1 en level 2 trainingen om je te helpen te zien welke training op dit moment bij je past. Onze level 1 trainingen richten zich met name op het ontwikkelen van vaardigheden (aandacht en concentratie in het geval van Vrede in Stilte; en vriendelijkheid en compassie in het geval van Mindful Self Compassion). Onze level 2 trainingen richten zich op het stabiliseren van deze vaardigheden, en ze tot je tweede (of eerste) natuur te maken.  

Level 1 trainingen zijn er voor iedereen. Helemaal passend als je net begint, en kunnen ook net zo goed aansluiten bij de beoefening van mensen die al 15 jaar mediteren. Het aannemen van een “beginners mind” wordt niet voor niks gezien als een zeer gevorderde oefening. 

Bij de level 2 trainingen gaan we ervan uit dat je al eerdere ervaring met meditatie / bewustwording hebt. Wellicht ben je al eens op retraite geweest, heb je eerdere trainingen (bij ons of elders) gevolgd en wil je je beoefening verdiepen. Je kunt gemakkelijk en comfortabel mee met een stiltemeditatie van 20 minuten; en je voelt je stevig genoeg om alle vormen van zelfreflectie open en eerlijk aan te gaan.  

"We can't change the past, but we can shape the future. The more compassionate you are, the more you will find inner peace."

      – H.H. the 14th Dalai Lama