The Sacred Body Experience

Via het lichaam naar non-duaal ontwaken.

– 2 t/m 5 februari 2023 –

Wil jij meer bewustzijn en aanwezigheid in je lichaam ervaren, je natuurlijke levensenergie (weer) meer voelen stromen én tegelijkertijd steeds meer in de staat van non-dualiteit rusten? 
Dan is deze retraite mogelijk helemaal passend voor jou!

Inhoud en vorm
Gedurende vier dagen ga je je lichaamsbewustzijn vergroten, je energetisch lichaam (verder) openen en je steeds meer verbinden met dat wat je werkelijk bent (non duaal bewustzijn).

We doen dit o.a. via dans en lichaamswerk, diverse vormen van meditatie, embodiment-oefeningen, contactoefeningen vanuit neo-tantra en de-armouring.

Wat doen embodiment-oefeningen?
Embodiment-oefeningen helpen je om meer bewust aanwezig te zijn in je lichaam. Dat is dus iets anders dan bewust zijn ván je lichaam. Door meer en meer aanwezig te zijn in je lichaam, kun je jezelf steeds meer ervaren als een integratie van bewustzijn, emotie en fysieke sensatie. Hierbij kun je tegelijkertijd volledig aanwezig en volledig open zijn. De oefeningen in het belichamen (embodiment) van fundamenteel bewustzijn bereiden je voor op non-duaal ontwaken, oftewel te zien en ervaren wat je werkelijk bent.

Wat doet de-armouring?
De de-armouring-sessies (een vorm van drukpuntmassage) richten zich op het ontmoeten en verzachten van verkrampingen/spanningen in je lichaam. Deze spanningen dragen we, hoe subtiel ook, allemaal met ons mee. Ze komen voort uit situaties in het verleden waarin je je verdedigde, terugtrok of verstijfde. De de-armouring-sessie zijn een liefdevolle, aandachtige ontmoeting met oude pijn, zodat die kan verzachten en helen. Via deze verzachting wordt het mogelijk om weer volledig open, volledig aanwezig te zijn in je lichaam

Voor wie?

Voor deze retreat is het nodig dat je ervaring met meditatie/lichaamswerk/tantra hebt en dat je houdt van een dynamische stijl. Het programma is intensief en het is belangrijk dat je fysieke en psychische gezondheid goed en stabiel is. Als er bijzonderheden zijn, stuur dan eerst een mail voordat je een ticket koopt. De meeste mensen komen zonder partner. Hoewel we streven naar een gelijk aantal mannen en vrouwen zul je meditaties en oefeningen met beide genders doen.

Data en groep

Donderdag 2 februari 2023 10.30 uur t/m zondag 5 februari 16.30 uur.

De groepsgrootte is 16-20 deelnemers.

Locatie

Op een fijne locatie in de buurt van Zwolle. Je slaapt in principe op een 2, 3 of 4 persoonskamer. Voor 20 Euro per nacht kun je een 1 persoonskamer boeken (beperkt beschikbaar).

Kosten

De kosten zijn 649 Euro met enkele vroegboektickets van 599 Euro, incl btw.

Begeleiding

De retraite wordt gegeven door Wendy Doeleman (Bliss Your Body) en Hein van Heck (Centrum voor Meditatie).

Wendy begeleidt via Bliss Your Body sinds 2010 mensen in tantra waarbij ze meditatie, lichaamswerk en ook de-armouring gebruikt. 
Hein  is gecertificeerd embodiment teacher.

Coronamaatregelen

Er gelden geen coronamaatregelen.

"Ik adem in en ik geniet van het leven.
Ik adem uit en ik glimlach."