Awareness in Bliss: De dans van energie en bewustzijn.

Een driedaagse retraite met inspiratie uit tantra en boeddhisme.

16 t/m 18 april 2022 – Samaya Werkhoven

In deze retraite combineren we de schoonheid, kracht en inzichten uit tantra* en boeddhisme.

Tantra en boeddhisme zijn spirituele paden met verschillen en overeenkomsten. Zo erkennen ze allebei de dans van bewustzijn (shiva) en energie (shakti) in het leven. Tantra werkt daarbij vaak op een dynamische manier en in (fysiek) contact met anderen, terwijl het boeddhisme meer de focus legt op vertraging, helderheid en verstilling in jezelf. In deze retraite brengen we deze twee paden samen tot een unieke eigen vorm.

Het mooi gevulde programma bestaat onder andere uit dans, zacht lichaamswerk, inquiry, korte teachings, stille meditaties, actieve meditaties en contactoefeningen.

* Met tantra bedoelen we hier een combinatie van westerse neo-tantra en non-duale shaiva (hindoe) tantra.

Voor wie?

Deze retraite is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met meditatie, tantra, mindfulness of vergelijkbare zaken. De retraite is niet specifiek op stellen gericht. Als je als stel wilt meedoen, dien je er dus oké mee te zijn dat je ook andere deelnemers in de meditaties ontmoet. Hoewel Wendy en Hein allebei vaak met jonge mensen werken (25-45 jaar), staat deze retreat open voor mensen van alle leeftijden. De groep zal bestaan uit 14 tot 16 deelnemers.

Data en tijden

Paasweekend: Zaterdag 16 april 2022 om 10.00 uur t/m maandag 18 april om 16.30 uur. 

Locatie

De retraite vindt plaats op voormalig klooster Samaya in Werkhoven (bij Utrecht). Dit is een fijne, serene locatie met de nodige luxe, zoals heerlijk biologisch eten, eigen sanitair bij de kamer en geen corveediensten.

Kosten

Tot 16 februari gelden de vroegboekprijzen van 529 Euro (2p kamer) en 589 Euro (1p kamer).
Daarna zijn de kosten zijn 579 Euro (2p kamer) en 639 Euro (1p kamer). De prijzen zijn all-in.

Begeleiding

De retraite wordt gegeven door Wendy Doeleman (Bliss Your Body) en Hein van Heck (Centrum voor Meditatie).
Wendy begeleidt sinds 2010 tantratrainingen. Zij combineert westerse neo-tantra met oosterse non-duale shaiva (hindoe) tantra. Hein oefent sinds 2011 in boeddhisme, co-organiseert retraites en geeft meditatietrainingen gericht op concentratie en zelf-compassie.

Coronamaatregelen

Er gelden geen coronamaatregelen.

"Ik adem in en ik geniet van het leven.
Ik adem uit en ik glimlach."